Planinska koča na Sv. Jakobu (961 m), 9.2.2024

"A u takmule gresta?" naju smeje vpraša receptor pri DSO Preddvor, še preden postaviva vprašanje, če se gre tu na Jakoba in če greva lahko čez dvorišče. Vprašanje, na mestu za pusto petkovo deževno popoldne. Ampak odgovor je navdušen "Jaaaa, u takmule!".

Šli sva torej iz Preddvora, po t.i. markirani poti. Ampak poti se kar kažejo, križajo, prečkajo cesto, tako da verjetno nisva šli ves čas po tej markirani poti. Sploh, ko se je stemnilo, sva sledili poti, ki se je pokazala, markacijam in lastnemu občutku za orientacijo. Razgleda zaradi oblačnosti, megle in dežja ni bilo, je bil pa lep pogled na luči v mestu in vaseh.

Planinska koča na Sv. Jakobu je točka Transverzale Storžič (poleg Kališča, Velike Poljane, Bašeljskega vrha, Malega Grintovca, Srednjega vrha, Potoške gore, Storžiča in Kluba planincev PD Kranj).

Krasen skok na hrib po službi in s tem tudi krasen skok v vikend.







2 komentarja:

  1. V petek nas res ni bilo veliko gor. Jest pa še 2 punci, od katerih bi eno kmalu zbil, ko sem tekel gor :) Da se nismo slučajno srečal? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, res smo se srečal ja :) "Pazi!" je blo slišat :)

      Izbriši

Vogar (vzletišče, 990 m), 28.4.2024

Gledaš me. Vidiš gladino. Začutiš (me), ko se potopiš. ... Budilka 5.10, pipipipi (no, bolj prijazen zvok oz. melodija). Dremež. Čez 10 minu...