Lajnar (1549 m), 11.8.2024

"Kam se želvica je skrila, kam le kam je spet odšla?" še odmeva pesem zjutraj v glavi, ko se zbudimo. Sobotni koncert za najmlajše in Bohinjska noč sta mimo, nedeljski dan pa čaka, da ga preživimo v hribih - na Lajnarju, ki ga bo zmogel tudi najmlajši. Časovnica je sicer 40 minut.

Gremo s parkirišča na Soriški planini, po smučišču ob strani navzgor, v gozdiček, do grebena. Tam gre desno pot na Slatnik in naprej, naravnost navzdol v Petrovo Brdo, mi pa gremo počasi po grebenu v levo.

Še malo in smo na vrhu. Do vrha pelje tudi sedežnica. Sonce, razgledi, vetrič, sendvič, muffin, voda, fotkanje, bonbon pod kamnom, žig v knjižico in na roke, lezenje na kupolo bunkerja, opazovanje z daljnogledom, jadralni padalci, krave pod Dravhom, navdušenje, uživanje.

Čaka nas še sestop po drugi strani smučišča, da pot krožno zaključimo. V bifeju pri smučišču na ležalnikih v senci spijemo kavo in hladno pijačo, v dolino se nam ne mudi. Ta dan bo še nekaj časa utripal z nami.

Tja gor.

Jadrajo nad grebenom.

Na grebenu, pogled nazaj proti Slatniku.

Proti Poreznu.

Vrh.

Proti Dravhu, v tej smeri gremo nazaj.



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Rudnica (946 m), 11.9.2024

Jesen v gozdu, gozd v jeseni. Preproga iz listja, ampak posušenega, ne tistega jesensko odpadlega. Tudi vonj gozda je drugačen od tistega pr...