Galetovec (1265 m), 18.8.2024

Čez Belsko planino (1237 m) na Galetovec in nazaj čez Planino Ilovec (1163 m). Izhodišče in zaključek poti sta ob cesti, ki z Gorjuš pelje na Rudno polje in sta 1 km narazen.

Zapeljali smo se torej na izhodišče, ki je višje in bližje Rudnemu polju in parkirali ob cesti. Tam gozdna cesta vodi na Belsko planino. Tik pred planino se cesta razcepi in tam nadaljujemo po desni, zgornji cesti. Živali se na planini niso pasle, le kuža je lovil palico.


Na naslednjem razcepu se spet držimo desne. Razpotje je sicer označeno.


Tako nas poleg sonca, vetriča in zelene barve spremljajo visoke in pokončne smreke. Prispemo nad jaso, kjer se spustimo ob robu gozda in nadaljujemo skozi gozd. Še malo navzgor in smo na vrhu.





Razgled, malica, bonbončki za otroka, žig. Nazaj pa po drugi poti, čez planino Ilovec. Ta pot je precej krajša in ko se spustimo do ceste, po 3 urah zaključimo potepanje in uredimo le še, da se avtomobila, parkirana 1 km naprej po cesti, pripeljeta po nas.


Tu smo zaključili.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Rudnica (946 m), 11.9.2024

Jesen v gozdu, gozd v jeseni. Preproga iz listja, ampak posušenega, ne tistega jesensko odpadlega. Tudi vonj gozda je drugačen od tistega pr...